127 echipe din 66 universităţi – la un concurs internaţional de programare, la UPB

Un număr de 127 echipe din 66 universităţi din Bulgaria, Cipru, Moldova, Macedonia, România, Serbia, Turcia şi Ucraina vor participa sâmbătă la faza regională Europa de Sud – Est a Concursului Internaţional Collegiate Programming Contest (ICPC SEERC) a cărui gazdă va fi Universitatea Politehnica din Bucureşti.

„Deja o tradiţie, Universitatea Politehnica Bucureşti găzduieşte pentru al 29-lea an consecutiv Concursul Internaţional Collegiate Programming Contest (ICPC SEERC), faza regională, Europa de Sud – Est. Ediţia din acest an se va desfăşura în format online, în perioada 9-10 decembrie 2022 şi se va bucura de prezenţa a 127 echipe din 66 universităţi din ţări, precum: Bulgaria, Cipru, Moldova, Macedonia, România, Serbia, Turcia şi Ucraina”, informează UPB.

Potrivit sursei citate, România va fi reprezentată de 25 de echipe din cadrul a 9 centre universitare din Bucureşti, Cluj – Napoca, Iaşi, Timişoara şi Craiova.

Concursul Internaţional de Programare Colegială este un concurs de programare algoritmică pentru studenţi.

Echipe de trei studenţi, reprezentând universitatea lor, lucrează pentru a rezolva cât mai multe probleme din lumea reală, încurajând colaborarea, creativitatea, inovaţia şi capacitatea de a performa pe durata a cinci ore.

„ICPC este cel mai vechi şi prestigios concurs de programare din lume, reunind zeci de mii de studenţi talentaţi din domeniul IT. Timp de peste patru decenii, ICPC a devenit un program educaţional competitiv la nivel Mondial. Comunitatea ICPC se întinde pe tot globul cu regiuni de participare distribuite in toată lumea, ajungând în 111 ţări, 3.450 de universităţi şi reunind peste 300 000 de studenţi în fazele de selecţie şi 75.000 de studenţi şi antrenori în fazele regionale”, arată aceeaşi sursă.

Festivitatea de deschidere a concursului internaţional va avea loc vineri. AGERPRES