E oficial:Ryanair vine la Iași! Va opera patru rute directe, începând din primăvara anului viitor

O nouă companie aeriană va opera zboruri din Iași, începând cu luna martie 2023. Ryanair, companie irlandeză  de tip low-cost, cea mai mare din Europa, va lansa patru rute directe ce vor lega Aeroportul Iași de destinații europene precum: Milano (Bergamo), Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi) și Dublin. Ryanair va opera aceste curse cu mai multe frecvențe săptămânale, după cum urmează:

IAȘI – BERGAMO, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică

IAȘI – BEAUVAIS, din 26 martie 2023, în zilele de marți, joi, vineri și duminică

IAȘI – CHARLEROI, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri și duminică

IAȘI – DUBLIN, din 26 martie 2023, în zilele de marti, joi și duminică.

Zborurile Ryanair spre Bergamo și Beauvais (și retur) vor fi efectate cu aeronave Boeing 737-8200, iar cele spre Dublin și Charleroi (și retur) cu Boeing-uri 737-800.

Biletele de avion au fost puse în vânzare pentru rezervare, începând de astăzi, în sistemul online al companiei aeriene: www.ryanair.com

„Ne bucurăm să avem la Iași unul dintre cei mai influenți operatori aerieni din Europa. Decizia companiei Ryanair de a deschide zboruri din Iași este rezultatul negocierilor constante pe care le-am purtat timp de mai multe luni. Parteneriatul cu Ryanair se concretizează în multiple posibilități de călătorie către destinații ce se regăsesc în rețeaua noastră de rute (Bergamo, Beauvais, Charleroi, Dublin), la preturi foarte avantajoase. Faptul că Ryanair a ales Iașul pentru a-și extinde business-ul înseamnă că în continuare prezentăm interes pentru companiile aeriene, mai ales acum când avem în derulare proiectul de extindere a infrastructurii, care ne va ajuta să procesăm un număr dublu de pasageri odată cu creșterea numărului de operatori și, implicit, a rutelor aeriene. Mulțumim companiei Ryanair pentru încredere și deschidere, îi urăm Bun venit la Iași și îmi doresc ca parteneriatul nostru să se dezvolte în timp”, a declarat Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași.

„Aeroportul Iași devine din ce în ce mai atractiv pentru companiile aeriene și vestea că Ryanair va opera zboruri din Iași demonstrează că direcția de dezvoltare pe care aeroportul o urmează este majoră și fără precedent. Mă bucur că prin acest parteneriat ieșenii și moldovenii vor avea mai multe oportunități de călătorie, la prețuri avantajoase, iar deschiderea către Europa va fi și mai mare, aspect care se va traduce în avantaje atât pentru turism, cât și pentru mediul de business. Felicit echipa de la Aeroportul Iași pentru rezultatele obținute. Este meritul negocierilor eficiente și a interesului pentru extinderea către noi colaborări pe care și noi, și comunitatea le așteptam de mult. Bun venit la Iași, Ryanair! Sperăm ca acest parteneriat să fie de bun augur pentru aeroport și pentru toți călătorii”, a precizat, la rândul său, Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași.

Ryanair va fi a cincea companie aeriană ce va opera pe Aeroportul Internațional Iași.