Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu preşedintele Statului Israel

Aflat în aceste zile în vizită oficială în Israel, primarul municipoiului Iaşi, Mihai Chirica, s-a întâlnit miercuri, 7 decembrie, cu președintele Statului Israel, Excelența Sa Isaac Herzog, la reședința administrației prezidențiale din Ierusalim.

„Am prezentat orașul nostru, am discutat despre relațiile bilaterale între Iași și orașele înfrățite din Israel, Haifa, Ashdod și Netanya, și despre lupta comună și continuă împotriva extremismului de orice fel. Am avut bucuria să constat cât de multe lucruri cunoaște Excelența Sa despre România și orașele țării noastre, despre comunitatea evreiască de la noi și rolul acesteia în dezvoltarea României de-a lungul istoriei noastre.

Această recunoaștere este o reală onoare pentru orașul nostru și rămân deosebit de recunoscător pentru amabilitatea și ospitalitatea de care a dat dovadă președintele Statului Israel”, a declarat, la finalul întrevederii, primarul Mihai Chirica.

În cadrul vizitei pe care o întreprinde în Israel, primarul Mihai Chirica a semnat luni, 5 decembrie: Acordul de înfrățire între municipiul Iaşi şi oraşul Netanya, împreună cu primarul Miriam Feirberg-Ikar. Marți, 6 decembrie, şeful municipalităţii ieşene s-a întâlnit cu primarul orașului Ierusalim, Moshe Lion, și a participat la ceremonia de deschidere a Muniworld, forum internațional al municipalităților axat pe proiecte de tip smart city. Mierercuri, 7 decembrie, primarul Mihai Chirica a avut pe agendă întâlnirea personală cu președintele Statului Israel, iar joi, 8 decembrie, s-a întâlnit cu reprezentanții comunității evreilor proveniți din România: Dragoș Nelersa, președintele Asociației scriitorilor de limbă română din Israel și redactor-șef al revistei Gazeta Românească, rabinul Josef Wasserman, cetățean de onoare al Iașului și inițiatorul Marșului Vieții, dr. Svica Hermann Bercovitz, consilier onorific al României, care sprijină concret țara noastră în momente critice, cum ar fi cele legate de preluarea unor pacienți români din dezastrul Colectiv, sau sprijinea învățământului sanitar superior românesc în vederea recunoașterii diplomelor de absolvire în Israel.

„Vreau să mulțumesc personal autorităților orașelor Netanya și Ierusalim pentru ospitalitatea și grija permanentă pe care au avut-o față de delegația noastră”, a mai spus primarul Mihai Chirica, la finalul vizitei oficiale întreprinse în Israel, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Primăriei Municipiului Iaşi. (E.M.)