EducatieFlux

Proiect educațional-caritabil pentru combaterea abandonului școlar, implementat de studenţii ieşeni

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) susţine proiectul educațional-caritabil pentru combaterea abandonului școlar „DECEMBRIE DE POVESTE 2022”, ajuns la ediția a XIV-a, organizat de către studenții care urmează cursurile Departamentului de Pregătire a Personalului Didactic și studenți voluntari.

„Puțin pentru tine, mai mult pentru alții” este motto-ul sub care se vor desfășura toate activitățile proiectului. „În luna decembrie, magia sărbătorilor ne cuprinde pe toți, dar mai ales pe copii. Ei trăiesc cu adevărat magia sărbătorilor și cred cu adevărat în existenţa lui Moş Nicolae și a lui Moș Crăciun, cărora le trimit scrisori şi pe care îi aşteaptă cu nerăbdare să le împlinească toate visele copilăriei. Noi: studenții și cursanții DPPD ai USV Iași, avem misiunea de a-i învăţa să fie mai buni, să-şi iubească semenii şi să-i ajute, atât cât le stă în putinţă. În acelaşi timp, prin activităţiledesfăşurate le cultivăm talentul muzical şi artistic, gustul pentru frumos, le dezvoltăm sensibilitatea şi capacitatea de receptare a valorilor autentic umane, îi învăţăm să preţuiască binele”, a transmis conf. univ. dr. Carmen Olguța Brezuleanu, coordonatoarea proiectului.

Dintre evenimentele prevăzute în proiect, menționăm pe cel de pe 16 decembrie 2022, când elevii de la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „V. Adamachi” Iași,provenind din grup vulnerabil, vor veni să colinde voluntarii USV Iași, iar aceștia drept răsplată, vor organiza un Târg de Crăciun, urmând ca la final să le dăruiască cadourile pregătite.

Apoi, pe 17 decembrie 2022, organizatorii vor merge la Școala Primară Cosițeni, Podu Iloaiei, jud. Iași unde vor confecţiona împreună cu elevii defavorizați decorațiuni de brad, le vor dărui: cărți, caiete, rechizite, jucării, alimente, tot ce consideră că ajută la combaterea abandonului școlar, contribuind astfel la dezvoltarea fizică, psihică, emoțională și intelectuală a unui copil, în condiții optime.

„Pe facebook-ul Asociației Calea ViețiiTineri pentru bătrâni, bătrâni pentru tineri Iași puteți vedea imaginile și filmele umanitare care ilustrează modul de desfășurare al evenimentelor trecute.De asemenea, dorim să îi sensibilizăm pe tinerii noștri și să îi determinăm să fie conștienți de faptul că este foarte important să ajutăm persoanele care se confruntă cu dificultăți materiale. Astfel, prin renunțarea la unele obiecte, oferind din ceea ce avem, putem deveni cei care aducem zâmbetul pe buzele copiilor defavorizați”, a mai spus conf. univ.dr.Carmen Olguța Brezuleanu. (E.M.)

 

Related Articles

Back to top button