Sindicaliştii din învăţământul preuniversitar au protestat în faţa Prefecturii

Aproximativ 300 de membri ai Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământului Preuniversitar (USLIP) – personal nedidactic, auxiliar și didactiic, au protestat joi, 15 decembrie, între orele 12.00 şi 13.00 în faţa Prefecturii ieşene, fiind nemulţumiţi de neaplicarea unor legi și acte normative care prevăd, în principal, drepturi financiare (Legea Salarizariii unitare 153 sau Regulamentul de sporuri).

O delegaţie a protestatarilor a fost primită de prefectul judeţului Iaşi, Bogdan Cojocaru. Sindicaliştii i-au înmânat reprezentantului Guvernului în teritoriu un memoriu cu următoarele revendicări:

 

* aplicarea în integralitate a legii salarizării unice.

* aprobarea regulamentului de sporuri prevăzut de către actele normativ în vigoare și care vizează personalul nedidactic și auxiliar.

* acordarea deconturilor de navetă pentru personalul nedidactic.

* elaborarea normativelor pentru personalul nedidactic și auxiliar.

* plata orelor suplimentare pentru cele doua categorii.

* indexarea tuturor salariilor din învățământ cu cel puțin 15% – rata inflației.

 

„Am solicitat domnului prefect să transmită domnului Prim Ministru Nicolae Ciucă, ca în regim de urgență să pună în aplicare angajamentele asumate în discuțiile cu reprezentații federațiilor din învățământ. În caz contrar, ne angajăm că cel puțin 200 salariați din învățământul preuniversitar ieșean, se vor deplasa după 15 ianuarie la sediul Guvernului României”, a declarat Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP – filiala Iaşi. (E.M.)