Breaking News

Rafila: Există suficiente cantităţi de vaccin anti-COVID cu noua formulă

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că în România există deja cantităţi suficiente de vaccin adaptat noilor tulpini de coronavirus.

 

„În România există deja cantităţi suficiente de vaccin cu noua formulă, acel vaccin combinat (…) pe bază de ARN mesager pentru tulpinile circulante în acest moment BA 4, BA 5. Toate persoanele care au făcut o schemă de vaccinare completă se pot vaccina cu acest produs, persoane în vârstă de peste 12 ani. Noi recomandăm mai ales la persoanele vârstnice peste 65 de ani şi la persoanele care au boli cronice. (…) Vaccinarea nu este obligatorie. Se vaccinează cei care doresc noul vaccin cu condiţia să fii încheiat schema iniţială de vaccinare. (…) Vaccinarea se poate realiza atât la medicul de familie, cât şi la nivelul centrelor de vaccinare”, a precizat Rafila.

Potrivit acestuia, vaccinul cu noua formulă nu are reacţii adverse deosebite faţă de celelalte variante de ser împotriva noului coronavirus.

„Acest vaccin nu are reacţii adverse deosebite faţă de celelalte variante de vaccin care au stat la baza schemei primare şi se poate administra concomitent cu alte vaccinuri şi mă refer aici, mai ales, la vaccinul gripal”, a explicat ministrul. AGERPRES