A fost finalizată reparaţia podului de pe drumul ce leagă două puncte de frontieră cu Ucraina

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. Lucrările de remediere a degradărilor depistate la podul de șosea de pe drumul expres M5 Frontiera cu Ucraina-Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina, km 276,960, au fost finalizate. Pentru a evalua proiectul a fost instituită o Comisie de recepție, a anunţat ieri Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD), transmite MOLDPRES.

Lucrările de reparație s-au desfăşurat în perioada octombrie 2021-decembrie 2022 și s-au finalizat cu respectarea procedurilor contractuale, prevăzute în graficul de execuție al lucrărilor. „Investiția a costat circa 15,2 milioane de lei (760 de mii de euro), bani alocați în totalitate din mijloacele fondului rutier”, indică ASD.

Potrivit instituţiei, la podul menționat, cu lungimea de 171 de  metri și două benzi de circulație, s-au executat lucrări de reparație și protecție prin vopsire și hidrifobizare a infrastructurii podului, lucrări de consolidare a suprastructurii prin execuția plăcii de suprabetonare din beton armat, refacerea căii pe pod, inclusiv, amenajarea parapetului pietonal și a celui de siguranță, așternerea îmbrăcămintei din beton asfaltic ș.a.

„Astfel, podul reparat din apropierea satului Budești (mun. Chișinău), km 276,960, după un complex de măsuri orientate spre sporirea calității, va asigura accesul transporturilor în siguranță, confort și maximă fluiditate”, a rezumat Administraţia de Stat a Drumurilor.