Primăria va renova energetic și patru cămine ale municipalității cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență

Pe lângă proiectele de modernizare a transportului public, de reabilitare termică și eficientizare energetică la unități de învățământ preuniversitar și la blocuri de locuințe, precum și de construire de locuințe pentru tineri, Primăria va renova energetic și patru cămine ale municipalității cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de renovare energetică a blocurilor de locuințe sociale din bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 79A, strada Decebal nr. 1, strada Bularga nr. 14A și strada Canta nr. 60B. Primarul Mihai Chirica va semna, la rândul său, contractul la sediul ministerului, în cursul acestei săptămâni.
Valoarea proiectului este de 13.085.521 lei, fără TVA (15.571.770 lei, cu TVA).
Lucrările vor viza reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire / a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea / reabilitarea / modernizarea sistemelor de climatizare și / sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea / modernizarea instalațiilor de iluminat etc.
Executarea acestor lucrări va duce la o reducere a consumului de energie cu cel puțin 50% față de consumul anual de energie pentru încălzire de dinainte de renovare.