Spectacolul ”The Lucky Strike” va reveni pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu”

Chişinău, 9 ian. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu”din Chișinău va avea loc marți, 10 ianuarie, începând cu ora 18.30, spectacolul “The Lucky Strike” de Rick Cleveland, regie Vitalie Drucec, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, un om, legat de scaun și cu o cagulă pe cap, le spune bancuri torționarilor săi care așteaptă de la șef, din Chicago, permisiunea de a intra în acțiune sau, pe scurt, de a-i face felul. Între bancuri se deapănă amintiri evocând boss-ul care le este ca un tată-mentor adulat. “O porție generoasă de afaceri murdare… echilibrând personalități caricaturale cu elemente fioroase de gen noir”, după cum bine observau cei de la Chicago Tribune cu referire la piesă. Din distribuție fac parte Nicu Suveică, Alexandru Pleșca și Ghenadie Gâlcă.

În aceeași zi, la 14.00, Teatrul ”Alexei Mateevici” va prezenta spectacolului ”Micul Prinț” montat de regizorul Mihai Țărnă după una dintre cele mai populare cărți din lume și cea mai cunoscută lucrare a autorului francez Antoine de Saint-Exupéry, scrisă în anul 1942. Potrivit organizatorilor, ”Micul Prinț” este o poveste încântătoare, interesantă și sensibilă despre universul copilăriei inocente, prietenie, dragoste, altruism. Spectacolul va fi reluat miercuri și joi, la aceeași oră.

Tot marți, la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va oferi publicului spectacolul ”Love Me XXI”. Este un spectacol de Daniela Burlaca, cu actorii: Viorel Cozma, Nicu Țurcanu, Cristian Perepeliuc, Mihai Bordian, Iurie Gologan, Victoria Botnar și Cristina Trînbaci.

Miercuri, 11 ianuarie, la 18.30, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” își așteaptă publicul la spectacolul ”Copiii foametei. Mărturii” de Alexei Vakulovski, în regia Luminiței Țâcu. Potrivit organizatorilor, „Copiii foametei” este un spectacol „Verbatim” (Teatrul documentar) cutremurător despre foamete: regizoarea a înmănuncheat diverse confesiuni ale locuitorilor din Antonești, raionul Ștefan Vodă, supraviețuitori de pe urma foametei din 1946-1947.

Joi, 12 ianuarie, la 18.00, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va avea loc spectacolul ”Elixirul dragostei”, operă în două acte de Gaetano Donizetti, dirijor – Nicolae Dohotaru, regizor coordonator – Rodica Picireanu, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Frunze de dor” de Ion Druță în regia lui Alexandru Cozub și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – reprezentația ”Jurnalul pacientei”, inspirată din romanul ”Pacienta tăcută” de Alex Michaelides, în regia Danielei Burlaca.