În R. Moldova a fost înregistrat primul deces provocat de gripă

/MOLDPRES/. În săptămâna 2-8 ianuarie a fost înregistrat primul caz de deces din cauza complicațiilor infecției gripale, în sezonul 2022-2023. Este vorba de un tânăr de 22 de ani, comunică MOLDPRES.

Potrivit MS, în prima săptămână a anului curent s-a înregistrat o scădere a numărului cazurilor de infecții respiratorii virale acute, iar cel al cazurilor de gripă se menține la un nivel relativ constant. Se constată o diminuare a cazurilor inclusiv în municipiul Chișinău, unde sunt raportate cele mai multe îmbolnăviri.

Conform sursei citate, săptămâna trecută, au fost înregistrate 12 579 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS), 488 de infecţii respiratorii acute severe (SARI) și 210 cazuri de gripă sezonieră.

De asemenea, instituțiile medicale raportează reducerea numărului de internări, în perioada menționată fiind spitalizate cu gripă 152 de persoane, iar cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare – 318. Cele mai multe internări în spitale, din cauza infecțiilor respiratorii acute și gripei sunt în rândul copiilor.

Potrivit MS, în acest sezon au fost confirmate în total 932 de cazuri de gripă, 136 026 de IARCS și 5 906 de SARI.