Tenis: Novak Djokovic şi Ons Jabeur, aleşi în conducerea Asociaţiei independente a jucătorilor (PTPA)

Sârbul Novak Djokovic şi tunisianca Ons Jabeur au fost numiţi miercuri în conducerea Asociaţiei jucătorilor profesionişti de tenis (PTPA), independentă de ATP şi WTA, informează AFP.

Djokovic, fost număr unu mondial, a anunţat crearea acestei asociaţii cu ocazia US Open 2020, după ce a părăsit postul de preşedinte al Consiliului jucătorilor din cadrul ATP, organismul oficial de reprezentare a jucătorilor de tenis.

Potrivit tenismanului sârb, PTPA nu doreşte să intre în disidenţă în raport cu instanţele mondiale, ci îşi propune să acorde jucătorilor mai multă greutate în deciziile referitoare la tenisul profesionist, în special în chestiuni legate de dotarea turneelor.

Din Comitetul Executiv al PTPA, organismul de conducere al acestei asociaţii, vor face parte alţi şase jucători: spaniola Paula Badosa, polonezul Hubert Hurkacz, americanul John Isner, compatrioata sa Bethanie Mattek-Sands, canadianul Vasek Pospisil şi chinezoaica Saisai Zheng.

Acest comitet „se va concentra pe progresul drepturilor jucătorilor, dezvoltarea şi îmbunătăţirea pieţei tenisului”, a explicat sindicatul într-un comunicat de presă.

Săptămâna trecută, Djokovic a asigurat că PTPA este unică în tenis, descriind-o drept „o organizaţie dedicată 100% jucătorilor”.

„Nu am fost acceptaţi sau incluşi de organizatorii de Mare Şlem, ATP sau WTA, aşa că asta face lucrurile dificile”, a adăugat jucătorul sârb care vizează, la 35 de ani, al 22-lea său titlu de Grand Slam, luna aceasta la Australian Open.

„Dar această asociaţie trebuie să trăiască. Ea trebuie să existe pentru că, din păcate, jucătorii nu sunt reprezentaţii 100% în lumea tenisului”, a mai spus Novak Djokovic.
AGERPRES