În anul 2022 au fost organizate 175 licitații pentru închirierea a 1.363 locuri de parcare

Pentru anul 2022 Serviciul Administrare Parcări al Primăriei Municipiului Iași și-a propus și a reușit creșterea veniturilor realizate din activitatea de exploatare a parcărilor aflate în administrare prin creșterea numărului de licitații organizate pentru închirierea locurilor de parcare și exploatarea mai eficientă a parcărilor publice cu plată, precum si realizarea de noi investiții.
Pentru aceasta au fost încheiate următoarele contracte: „Furnizare, montare și punere în funcțiune sistem control acces și plată” pentru parcarea publică cu plată Anastasie Panu, „Furnizare, montare și punere în funcțiune parcometre”, prin care s-au achiziționat 14 noi parcometre, „Furnizarea și instalarea unui container securizat pentru biciclete cu minim 50 rastele mobile în Municipiul Iași”, investiție finalizată și amplasată în Piața Voievozilor.
În anul 2022 au fost organizate 175 licitații pentru închirierea a 1.363 locuri de parcare. Pentru acestea s-au înscris la licitații 1.377 persoane și au fost închiriate 970 locuri de parcare, din care 77 de locuri au fost atribuite cu prioritate persoanelor cu dizabilități.
La solicitarea cetățenilor au fost scoase la licitație 27 de baterii de locuri de parcare noi cu o capacitate de 702 locuri.
În anul 2022 au fost reziliate 399 de contracte de închiriere pentru locuri parcare de reședință, comparativ cu anul 2021 au fost reziliate 339.