Președintele Maia Sandu a condamnat atacurile Rusiei asupra Ucrainei

MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a condamnat atacurile de ieri ale Federației Ruse asupra Ucrainei, transmite MOLDPRES.

Oficialul a declarat că „atacurile asupra infrastructurii orașelor și uciderea civililor sunt crime de război și nu au nici o justificare”.

„Ieri, Rusia a reluat atacurile cu rachete asupra Ucrainei. O rachetă a lovit un bloc de locuit cu 1700 de oameni din Dnipro, făcând zeci de victime și răniți, lăsând mulți oameni sub dărâmături. Atacurile au țintit infrastructura energetică din multe regiuni din țara vecină. În plină iarnă, ucrainenii trăiesc în frig, fără apă și curent, știind că o rachetă poate lovi oricând casa lor și le poate lua viața. Asta e realitatea războiului, impusă de agresor – chiar aici, în vecinătatea noastră. Rachetele ajung și în Moldova – fragmentele descoperite ieri la Briceni dovedesc acest lucru”, a scris șeful statului pe o rețea de socializare.

Forţele ruse şi-au intensificat ieri bombardamentele în mai multe regiuni din Ucraina. Pe lângă Dnipro, alte zone afectate au fost: Odesa, Harkov, Lvov şi Kiev. Infrastructura civilă a fost deteriorată şi au fost raportate întreruperi de curent. Acestea au fost primele atacuri masive cu rachete de la începutul noului an, în urma cărora la Dnipro, de exemplu, cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi alte 73 – rănite.