Municipalitatea continuă demersurile de modernizare și diversificare a sistemului de colectare a deșeurilor

Primarul municipiului Iași Mihai Chirică anunță că municipalitatea continuă demersurile de modernizare și diversificare a sistemului de colectare a deșeurilor, pemtru a avea un oraș curat și un mediu sănătos,
„Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor ne-a informat că și proiectul „Centre de colectare prin aport voluntar” va fi finanțat cu fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Proiectul vizează înființarea a trei puncte, după modelul Centrului Municipal de Colectare din stradela Grădinari nr. 26, care vor avea în jur de 4.000 de metri pătrați fiecare și vor fi amplasate în bulevardul Poitiers nr. 10, strada Sofia Nădejde nr. 6A și strada 3 Fântâni nr. 14.
Ieșenii vor putea preda în aceste centre deșeuri voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări.
Grație acestui proiect ne vom extinde infrastructura de colectare separată și vom îmbunătăți ratele de reciclare.
Valoarea acestui proiect este de 13.676.362,98 de lei, cu TVA, aproape 2,8 milioane de euro.
Tot prin intermediul acestei linii de finanțare a PNRR vom putea achiziționa 275 de insule ecologice digitalizate (ansambluri de containere digitalizate pentru colectarea separată de deșeuri menajere), din care 225 supraterane și 50 subterane, în valoare totală de circa 13 milioane de euro, și vom realiza un „Centru integrat de colectare separată prin aport voluntar destinat aglomerărilor urbane” în zona bulevardului Poitiers”, precizează Mihai Chirica.