Săptămâna trecută, în Republica Moldova s-au înregistrat 190 de cazuri de gripă

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că săptămâna trecută s-au înregistrat 190 de cazuri de gripă sezonieră și 11 934 de cazuri de infecții respiratorii acute, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANSP, cele mai multe cazuri de gripă – 141 au fost înregistrate în Chișinău, urmat de Bălți – nouă cazuri, Taraclia – opt, Comrat – șase, Nisporeni și Strășeni – câte cinci cazuri, Rezina – patru, Ialoveni – două și Cahul, Căușeni, Călărași, Edineț, Râșcani, Soroca, Florești – câte un caz. Din numărul total de bolnavi cu gripă sezonieră, 113 (59,5%) au fost spitalizați.

Săptămâna trecută au fost înregistrate trei cazuri de deces. Gripa a răpit viața unei femei de 44 ani din regiunea transnistreană și a doi bărbați de 54 și respectiv 52 de ani din nordul și centrul țării.

În aceeași perioadă, în laboratoarele ANSP au fost investigate la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2 un număr de 81 de probe, din ele 47 de probe au fost pozitive (13-A(H3N2), 27-A(H1N1), șase- tip B și un caz de coinfecție combinată între virusul gripal tip A(H1N1)+ virusul SARS CoV-2 și șapte probe au fost pozitive la prezența virusurilor non-gripale.

De la începutul lunii octombrie și până în prezent s-au înregistrat 1122 de cazuri de gripă și 147960 de cazuri de infecții respiratorii acute.

Foto simbol