Rugby: Naţionala România va întâlni Italia pe 19 august, într-un meci de pregătire pentru Cupa Mondială

Echipa naţională de rugby a României va întâlni selecţionata Italiei, pe 19 august, într-o partidă test pentru Cupa Mondială din Franţa, a anunţat, joi, Federaţia Română de Rugby.

„Naţionala de rugby a României va susţine în luna august mai multe meciuri de pregătire în vederea participării la Cupa Mondială de rugby ce are loc în Franţa începând cu 8 septembrie. ‘Stejarii’ vor avea ca adversari şi o reprezentantă a Turneului celor 6 Naţiuni, urmând să întâlnească Italia. Partida va avea loc pe 19 august, în Italia, în ceea ce priveşte locaţia şi ora de începere, acestea vor fi comunicate ulterior”, a anunţat FRR pe site-ul oficial.

Preşedintele federaţiei, Alin Petrache, a afirmat că România are nevoie de partide de pregătire cu adversari puternici înaintea Cupei Mondiale.

„Parteneriatul încheiat cu Federaţia italiană este unul cu beneficii reciproce şi sper să ne ajute să creştem valoarea tinerilor jucători de la echipa naţională. Avem nevoie de partide puternice de pregătire înainte de Cupa Mondială astfel încât să fim în cea mai bună formă la competiţia din Franţa”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

România şi Italia s-au întâlnit şi anul trecut pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, Squadra Azzurra revenind la Bucureşti după 18 ani (13-45). Mai mult, reprezentativele secunde ale celor două ţări se vor întâlni în acest weekend, la Viadana, tot într-un meci de pregătire. Aceste partide fac parte din parteneriatul semnat între cele două foruri de specialitate care prevede cel puţin o întâlnire oficială pe sezon între echipele reprezentative, la diferite niveluri, seniori, juniori, selecţionate.

La Cupa Mondială de rugby, România se află în Grupa B şi va debuta pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi va juca pe 17 septembrie cu Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie cu Scoţia (Lille) şi pe 8 octombrie cu Tonga (Lille).
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.