USR solicită publicarea de urgenţă a proiectelor de modificare a legilor Educaţiei

Senatoarea USR Simona Spătaru îi solicită ministrului Educaţiei, Ligia Deca, publicarea „urgentă” a proiectelor de modificare a legilor Educaţiei.

Conform unui comunicat al USR, proiectele nu au fost prezentate în mod oficial de Ministerul Educaţiei, „în ciuda tuturor discuţiilor şi presiunilor publice” pe această temă.

„După ce a amânat de 3 ori termenul pentru prezentarea acestor proiecte, Ligia Deca pare să continue acum cu secretizarea acestora, încălcându-şi astfel încă o dată propriile promisiuni. Reforma educaţiei nu poate fi făcută în spatele uşilor închise, de un Guvern în care premierul şi ministrul de Interne sunt acuzaţi de plagiat, pe baza unor legi apărute ‘pe surse’ în spaţiul public, atitudine care dovedeşte o lipsă de deschidere totală faţă de partenerii educaţiei, de la profesori, la elevi, sindicate profesorale şi asociaţii”, se arată în comunicat.

Uniunea Salvaţi România adaugă că Ligia Deca a „ignorat” apelurile prin care i s-a solicitat să prezinte public direcţiile de reformă pe care vrea să le urmeze, neonorând nici invitaţia USR de a veni în Comisia de învăţământ din Parlament.

„Cum să îţi permiţi să ascunzi societăţii tocmai proiectele ce urmează să modeleze viitorul copiilor acestei ţări? Cu ce drept ministrul Ligia Deca ignoră necesitatea dezbaterii publice? De ce Coaliţia Minciunii şi Imposturii vrea ca aceste proiecte să treacă de avizarea Guvernului şi să fie aduse în Parlament ascunse de analiza critică a societăţii civile? Cunoaştem răspunsul: fiindcă au un singur scop, acela de a ascunde plagiatorii, cu preţul distrugerii definitive a şanselor copiilor acestui popor”, a precizat Simona Spătaru. AGERPRES