Iașul istoric își recapătă strălucirea cu ajutorul fondurilor europene!

Iașul istoric își recapătă strălucirea cu ajutorul fondurilor europene!
”După ce am finalizat lucrările la Palatul Braunstein, Mănăstirea Frumoasa și Muzeul de Istorie Naturală, ne pregătim să încheiem și proiectul de reabilitare, consolidare și refuncționalizare a fostei Băi Turcești.
Frumusețea arhitecturii și detaliilor ornamentale ale monumentului istoric este tot evidentă, de la o etapă a lucrărilor la alta!
În clădirea Băii Turcești vom înființa Centrul Internațional de Artă Contemporană. De aceea, clădirea este recompartimentată astfel încât să poată găzdui manifestări de tipul performance, cât şi artă vizuală și artă de obiect. Se va pune accentul pe interacţiunea artiştilor cu publicul prin spaţii în care aceştia vor putea performa sau expune. De asemenea, terenul din jurul imobilului va fi reamenajat inclusiv pentru viitoare spectacole în aer liber.
Clădirea fostei Băi Comunale – Baia Turcească, din strada Arhitect George Matei Cantacuzino, nr. 16, a fost construită la sfârșitul secolului al XIX-lea (1897 – 1898) și poartă amprenta stilului arhitectural eclectic, cu influențe orientale. Aceasta a fost amplasată pe situl fostului Feredeu Turcesc, ridicat în timpul domnitorului Vasile Lupu.
Proiectul beneficiază de finanţare europeană și are o valoare totală de 21.862.177,67 lei (circa 4,41 de milioane de euro)”, precizează Primăria Municipiului Iași.