Mihai Chirica: Iașul este locul în care s-a născut România

Pe 24 ianuarie Iașul va deveni centrul de interes al întregii țări, urmând să organizeze și să găzduiască o serie de manifestări dedicate împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.
Primarul Mihai Chirica a prezentat într-o conferință de presă programul evenimentelor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române și reunite sub sloganul „România s-a născut la Iași, Capitala Istorică a României!”.
„Iașul este locul în care s-a născut România. La 24 ianuarie forțele politice de la momentul respectiv și-au dat mâna și au făcut acest frumos proiect de țară. Iașul este orașul care s-a sacrificat prin propria voință, mutând capitala la București și deschizând, desigur, drumul către Marea Unire”, a primarul edilul Mihai Chirica.
Pe lângă manifestările tradiționale din ziua de 24 ianuarie din Piața Unirii, primarul a declarat că au fost trimise invitații către toate instituțiile statului român, de la Președinție, Parlament și Guvern la universități și diverse asociații.
„Vor fi prezenți la Iași reprezentanți ai tuturor instituțiilor statului român, inclusiv de la Președinție. Din partea Guvernului României este anunțată vizita premierului României, domnul Nicolae Ciucă, alături de miniștri, parlamentari din Camera Deputaților și Senat”, a mai spus edilul-șef.