Senatorul PSD Maricel Popa solicită municipalității deblocarea proiectului noului sediu al Operei Naționale Române

Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași solicită municipalității deblocarea proiectului noului sediu al Operei Naționale Române din Iași!
„Ca ieșean și ca om politic mă declar dezamăgit și alarmat de faptul că primarul liberal Mihai Chirica nu a fost capabil să stabilească, la nivelul municipalității, care este terenul pe care se poate construi viitorul sediul al Operei, cu atât mai grav fiind faptul că există o finanțare pe care riscăm să o pierdem în situația în care nu va fi urgentată procedura prin care se bate în cuie locația!
Tocmai de aceea domnul ministrul Lucian Romașcanu este prezent la Iași, colegul meu social-democrat atrăgând atenția asupra faptului că cel târziu până în luna iulie a acestui an trebui să fie încheiate toate procedurile ce țin de amplasamentul pe care va fi ridicată noua clădire. Dat fiind că în această dimineață edilul Chirica și-a asumat să facă toate diligențele necesare ca sediul Operei Iași să poată fi construit pe locul fostei instituții de învățământ „Pavelcu”.
Sper ca măcar de această dată primarul liberal Mihai Chirica să-și respecte cuvântul dat și să deblocheze un proiect pe care îl așteaptă întreaga comunitate iubitoare de artă și frumos!
Vă voi ține periodic la curent cu evoluția acestui proiect, cu atât mai mult cu cât am siguranța că, de la nivel central, investiția în noul sediul al Operei Naționale Române din Iași are toată susținerea, colegul și ministrul Romașcanu fiind un real promotor al acesteia!
Vă mulțumim pentru tot ce faceți pentru Iași, domnule ministru!”, precizează Maricel Popa, într-o postare pe facebook.