195 de ani de existență a Colegiului Național Iași

Primarul Mihai Chirica a participat astăzi, 25 ianuarie 2023, la sărbătorirea celor 195 de ani de existență a Colegiului Național.
„Într-o perioadă în care nenumăratele crize care afectează planeta au ajuns să interfereze dramatic cu actul educațional, misiunea de a forma oameni capabili să discearnă între bine și rău, între adevăr și minciună, între frumos și urât trebuie să redevină principalul scop al educației!
Sunt școlile de azi dedicate acestui scop generos?
La noi încă mai vorbim de un uriaș abandon școlar, în creștere, de o rată uriașă de analfabetism funcțional, de școli fără grupuri sanitare moderne, de manuale pline de greșeli, de ghiozdane cu gabarit depășit care pun sănătatea elevilor în pericol, de prea multe ore de curs, de prea multe discipline inutile… Și, mai ales, despre frica de schimbare! Despre frica de reforme!
Din fericire, există și școli care nu au abdicat niciodată de la misiunea de a forma caractere. Colegiul Național este o astfel de școală. O școală de renume a Iașului și a României. Stau mărturie rezultatele excepționale înregistrate de elevi la olimpiade de-a lungul anilor, calitatea absolvenților și profesionalismul dascălilor.
Ce poți să spui despre un colegiu care ființează de aproape 200 de ani? Că nu mai reprezintă doar o școală, ci o cetate, un oraș, o țară, o istorie. Un brand.
Există un spirit nepieritor care caracterizează Colegiul Național, un spirit care a înfruntat cele mai grele vremuri, ieșind mereu învingător.
Mă bucur că sunt un fost elev al acestui liceu și mulțumesc tuturor celor care au făcut din educație singurul titlu de noblețe care contează!”, a transmis primarul Mihai Chirica.