Alexandru Muraru(PNL): Continui să sprijin orice inițiativă care aduce valoare acestui domeniului cultural a cărei importanță este adesea neglijată

Alexandru Muraru, președintele PNL Iasi  a  participat astăzi la întâlnirea dintre reprezentanții autorităților locale și Comisiei de cultură a Senatului, prilej de discuție despre legislația din domeniul cultural și oportunitățile de finanțare.
„La inițiativa colegului meu, senatorul PNL Liviu Brătescu, Comisia de Cultură și Media a Senatului României se află la Iași pe 24 și 25 ianuarie pentru o serie de întâlniri cu autorități locale, actori culturali instituționali și independenți, din mass-media, dezbateri pe teme de legislație culturală, patrimoniu, precum și pentru o ședință de lucru.
În calitate de deputat și vicepreședinte al comisiei pentru Cultură, culte și minorități din cadrul Partidului Național Liberal continui să sprijin orice inițiativă care aduce valoare acestui domeniul a cărei importanță este adesea neglijată. Avem o zestre culturală și istorică bogată, avem artiști cu suflet, însă cultura are nevoie de infrastructură și finanțare mai multă.
Pentru noi, liberalii, realizarea unui nou sediu pentru Opera Națională Iași și modernizarea sediului Filarmonicii de Stat din Iași reprezintă prioritatea zero pentru sectorul cultural ieșean,” subliniază Alexandru Muraru.