Bogdan Cojocaru, secretar executiv PSD Iași: Primarul și șeful CJ, ambii reprezentanți PNL Iași, își bat joc de Iași Capitala Culturală a României

Bogdan Cojocaru, secretar executiv PSD Iași afirmă că primarul și șeful CJ, ambii reprezentanți PNL Iași, își bat joc de Iași Capitala Culturală a României.
„Nici măcar unul dintre proiectele majore de infrastructură culturală nu a avansat anul trecut.
Primarul PNL Mihai Chirica nu găsește teren pentru a atrage fondurile disponibile la Ministerul Culturii pentru un nou sediu al Operei Naționale Iași, iar președintele CJ Costel Alexe nu reușește să avanseze cu proiectul pentru sediul Filarmonicii ieșene.
Ambele instituții de cultură nu au sedii adecvate, dar la nivel de performanțe fac cinste Iașului și României.
Anul 2022 poate fi considerat unul pierdut pentru Opera Iași. În bugetul național de anul trecut s-a găsit o sumă alocată pentru construirea unui nou sediu al Operei. Singura obligație a primarului PNL era să asigure o suprafață de teren pe care să fie ridicat sediul instituției de cultură. Primarul din capitala culturală a României nu a găsit un spațiu propice pentru a se construi un sediu nou pentru Opera ieșeană.
Din păcate, anul 2022 a fost pierdut și pentru Filarmonica ieșeană. Consiliul Județean nu a reușit să facă nici măcar un pas pentru a reabilita clădirea în care ar trebui să își desfășoare activitatea această instituție de elită a Iașului cultural. Acum aflăm că se pregătește o pasare a acestui obiectiv de la CJ către Primărie, aceasta fiind soluția găsită de cei doi liberali după ce a trecut deja jumătate din mandat!”, precizează Bogdan Cojocaru.