Costel Alexe: Aeroportul Iași este astăzi autostrada noastră aeriană

Alături de premierul Nicolae Ciucă, reprezentanți din Guvernul României și Parlamentul României, autorități centrale și locale, presedintele CJ Iasi Costel Alexe a făcut o vizită pe șantierul de la IASI Airport, acolo unde se construieste cel mai mare terminal din țară, din ultimii 30 de ani.
„Aeroportul Iași este astăzi autostrada noastră aeriană, iar investiția de 80 de milioane de euro pe care o facem pentru extinderea și modernizarea sa va susține dezvoltarea județului pe mai multe niveluri: economic, social, turistic, medical.
Modernizarea aeroportului este în totalitate un proiect al administrației liberale, un proiect pe care l-am susținut imediat de la preluarea conducerii Consiliului Județean Iași, iar, printr-un efort coordonat al echipelor de la CJ și aeroport, progresele se văd de la o lună la alta. Vom demonstra că vom reuși să finalizăm lucrările și să îl operaționalizăm într-un timp record, așa cum ne-am asumat.
Mulțumesc și Guvernului României pentru sprijinul acordat, iar prezența la Iași a prim-ministrului Nicolae Ciucă reconfirmă poziționarea județului nostru printre prioritățile guvernamentale, așa cum a declarat și domnia sa: „Împreună cu administrația locală, am integrat acest proiect în planul nostru mai amplu de dezvoltare a infrastructurii din regiune. De la drumurile de acces către aeroport, la conexiunea cu viitoarea bretea a Autostrăzii A8 și la realizarea Autostrăzilor A7 și A8, toate aceste investiții se regăsesc între prioritățile Guvernului pentru a oferi municipiului Iași și Moldovei infrastructura de transport de care au nevoie pentru a valorifica oportunitățile de dezvoltare,” precizeaă Costel Alexe.