45 intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 45 evenimente, dintre care amintim:
  • 36 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 1 incendiu produs în localitatea/comuna Rediu, la o casă bătrânească. La locul intervenției s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj de prim ajutor calificat și un echipaj de primă intervenție. În incendiu a fost identificată o victimă, de sex feminin, în vârstă de 90 de ani, carbonizată. În urma incendiului a ars acoperișul pe o suprafață de 40 de metri pătrați și diverse obiecte de mobilier și produse textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sobă.
  • 1 intervenție la un accident rutier în municipiul Iași, pe DN24, zona Bucium, unde un autoturism a intrat într-un copac. În urma impactului a rezultat o victimă  încarcerată, conștientă. După extragerea acesteia a fost predată echipajului medical de la SAJ Iași, prezent la locul intervenției, iar după evaluarea medicală, victima a fost transportată la Unitatea de primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgențe ”Sf. Spiridon” Iași.
  • 7 alte misiuni, dintre care:
  • 2 misiuni pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență și de acordare a primului ajutor medical la taberele de refugiați Stadionul Tineretului Iași și Punctul de Trecere a Frontierei de la Vama Sculeni;
  • 2 misiuni pentru deblocarea ușilor de acces pentru a facilita accesul echipajelor medicale de urgență;
  • 2 recunoașteri la obiective din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență;
  • 1 misiune pentru transportul persoanelor supraponderale.

    Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 1 control pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la un obiectiv economic din județul Iași, în urma activității au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale.

Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor economice.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.