Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a înfiinţat un consiliu ştiinţific consultativ – „Tumor Board-ul” Oncologiei româneşti

Consiliul Director al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a hotărât înfiinţarea unui consiliu ştiinţific consultativ, format din experţi reputaţi pe a căror expertiză să se bazeze atunci când iniţiază proiecte noi în interesul pacienţilor.

„Consiliul Director al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a hotărât înfiinţarea unui Consiliu Ştiinţific Consultativ, format din experţi reputaţi din ţara noastră, pe a căror expertiză să ne putem baza atunci când decidem să iniţiem proiecte noi, astfel încât iniţiativele noastre să fie aliniate evidenţelor ştiinţifice la zi şi priorităţilor de sănătate publică din ţară, în interesul pacienţilor de azi şi de mâine. (…) În contextul elaborării normelor de aplicare ale Planului Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului de către MS, dorim ca acest Consiliu să elaboreze şi să propună analize de specialitate echipei desemnate de Ministerul Sănătăţii, să creioneze aceste norme pentru implementarea Planului Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului. Lucrând alături de autorităţi în acest sens, şansele noastre de supravieţuire/vindecare vor creşte proporţional, iar satisfacţia muncii tuturor specialiştilor să fie una deplină”, se arată într-un comunicat de presă al FABC, transmis joi AGERPRES.

Potrivit organizaţiei, o primă întâlnire a consiliului a avut loc, online, pe 18 ianuarie. Atunci s-au hotărât întâlniri periodice, crearea unei platforme de comunicare şi modalităţi de abordare a activităţii.

„Cu acordul membrilor Consiliului Ştiinţific, Consiliul Director al FABC a numit acest Consiliu ‘Tumor Board-ul’ Oncologiei româneşti, pentru a putea transmite un mesaj tuturor celor implicaţi în sistemul de sănătate că doar lucrurile elaborate în echipă pot genera succes şi pot salva vieţi”, se precizează în comunicat. AGERPRES