Peste 50 de proiecte de hotărâre au fost votate în plenul CJ

Consiliul Județean Iași a aprobat, astăzi, în ședință ordinară, noile organigrame pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Maternitatea ”Cuza Vodă” și Spitalul de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva”. Conducerile celor trei unități medicale aflate în administrarea CJ au solicitat suplimentarea numărului de posturi, transformarea unora existente și înființarea de noi cabinete în incinta spitalelor. Noile organigrame vor putea fi aplicate de la 01 februarie 2023.

Aproape jumătate dintre proiectele votate au fost inițiate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași și vor asigura derularea investițiilor pentru modernizarea serviciilor sociale. Acest lucru presupune închiderea centrelor de plasament, care vor fi reabilitate și vor primi noi destinații, și construirea de case de tip familial pentru actualii beneficiari.

Plenul a mai aprobat preluarea, de la Salubris SA, în administrarea județului Iași, a două subcompartimente din celula 1 a Depozitului Ecologic de la Țuțora.

“În mod normal, tot ceea ce înseamnă sistemul de management integrat al deșeurilor în județul nostru trebuie operat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate (ADIS). Astăzi facem posibil să preluăm subcompartimentele de la Salubris urmând ca apoi celula să fie scoasă la licitație în integralitate, pentru ca noul operator să poată gestiona întregul sistem de la Țuțora. Pentru Consiliul Județean este foarte important să creștem cantitatea de deșeu reciclabil pentru că doar în felul acesta putem să deviem de la groapă o mare parte din aceste deșeuri care pot fi introduse în economia circulară”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, a depus jurământul noul consilier județean, Antonica Alexa.

Proiectele aprobate în ședința de astăzi a Consiliului Județean pot fi consultate accesând www.icc.ro