Liviu Brătescu (PNL): Putem colabora, indiferent de formațiunea politică din care facem parte, pentru binele lumii culturale

Liviu Brătescu, senator și prim-vicepreședinte PNLIasi anunță că  s-a încheiat seria întâlnirilor de la Iași ale Comisiei de Cultură și Media a Senatului României la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi. „Am început cu o ședință de lucru, urmată de un dialog cu Directorul General al BCU, Conf. Univ. Dr. Ioan Milică despre problemele pe care le întâmpină în general biblioteci universitare din România, despre necesitatea unui buget sporit pentru achiziția de carte, provocările digitalizării și crearea unor platforme care să permită un acces mai facil la fondul de carte pentru tinerii care nu au privilegiul de a studia sau de a locui într-un mare oraș universitar.
Vreau să le mulțumesc încă o dată colegilor mei senatori, membri ai Comisiei de Cultură și Media, că mi-au acceptat invitația de a petrece aceste câteva zile la Iași. Ne-am asumat cu toții că discuțiile pe care le-am avut cu actorii culturali ieșeni nu vor rămâne la stadiul protocolar, ci vom prelua observațiile și sugestiile transmise și le vom implementa în legislație. Faptul că am avut alături reprezentanți ai tuturor partidelor politice reprezentate în Parlament (cu excepția UDMR, din motive foarte întemeiate) îmi dă încrederea că putem colabora indiferent de formațiunea politică din care facem parte pentru binele lumii culturale,”subliniază Liviu Brătescu.