ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 28 ianuarie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 280 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 5 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 82 de evenimente, dintre care 76 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 6 infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 282 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 107.097 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 24 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR IEȘENI PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANŢILOR LA TRAFIC

La data de 27 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special pentru prevenirea vitezei excesive la volan.

Astfel, au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 29.000 lei, din care :

  • 35 pentru viteză;
  • restul pentru alte abateri;

De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere, dintre care două pentru viteză, iar două pentru alte abateri.

De exemplu, un bărbat, de 53 ani, a fost depistat conducând un auto pe raza comunei Tomeşti, cu viteza de 81 km/h, pe un sector de drum unde viteza legală este de 30 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce auto pentru 90 de zile.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR IEȘENI PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANŢILOR LA TRAFIC

La data de 28 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Iaşi împreună cu cei din cadrul Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei şi Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au acţionat pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere.

Astfel, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, dintre care :

  • 9 pentru viteză;
  • restul pentru alte abateri;

De asemenea, au fost reţinute 2 permise de conducere, ambele pentru viteză.

De exemplu, un bărbat, de 39 ani, a fost depistat conducând un auto pe raza comunei Leţcani, cu viteza de 107 km/h, pe un sector de drum unde viteza legală este de 50 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce auto pentru 90 de zile.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

La data de 28 ianuarie 2023, în jurul orei 22.00, polițiștii Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Ruginoasa au oprit în trafic un bărbat, care conducea un auto pe raza comunei Mogoşeşti Siret.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

La data de 28 ianuarie 2023, în jurul orei 18.00, polițiștii Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi  au oprit în trafic un tânăr, de 24 de ani, din comuna Erbiceni, care conducea un auto pe raza satului Valea Lungă. Acesta ar fi fost anterior implicat într-o tamponare pe raza mun. Iaşi, dar şi-ar fi continuat deplasarea.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă.

 

CERCETAT PENTRU DOUĂ INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER

La data de 28 ianuarie 2023, în jurul orei 17.00, polițiștii Biroului Rutier Iaşi au oprit în trafic un bărbat, care conducea un auto pe raza comunei Holboca.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

În urma verificărilor în bazele de date, a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere anulat din anul 2020.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, „conducerea unui auto fără permis de conducere”, iar cercetările continuă.

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI , PUS IN APLICARE DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data de 28 ianuarie a. c, polițiștii Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hîrlău au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Hîrlău, pe numele unui bărbat, din comuna Belceşti.

Bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de un 6 ani și 4 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de „agresiune sexuală”.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi în vederea executării pedepsei.

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA COMUNITĂȚII

În noaptea de 28/29 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Hîrlău au acționat pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea actelor de violență, precum și pentru verificarea respectării prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 53 de persoane, controlate 31 de auto și 4 atelaje hipo.

Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.140 lei.

Spre exemplu, au fost sancţionaţi doi tineri, cu amendă în cuantum de 2.000 lei fiecare deoarece, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, au provocat scandal pe terasa unui bar din comuna Erbiceni şi au adresat injurii gestionarei.