Burleanu, la lansarea parteneriatului cu noul sponsor al echipei naţionale: Sperăm să revenim în elita fotbalului european

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia lansării parteneriatului cu noul sponsor oficial al echipei naţionale, că speră ca prima reprezentativă a României să revină în elita fotbalului european.

„Împărtăşim azi revenirea brandului Bergenbier alături de echipa naţională, un brand care a fost şi va rămâne un prieten apropiat al fotbalului românesc. Acest contract pe care îl parafăm azi este o dovadă că prieteniile adevărate rezistă în timp. Alături de acest partener de încredere, echipa naţională a reuşit să se califice la EURO 2016, după aproape un deceniu de absenţă de la turneele finale. De aceea sperăm ca începând cu anul acesta echipa naţională va avea posibilitatea să înregistreze din nou performanţe care să ne bucure şi să putem reveni în elita fotbalului european. Un brand cu trei decenii de consacrare în performanţă, o companie cu reputaţie, revine alături de echipa naţională pentru un contract care se va derula pentru cel puţin patru ani. Plecăm la drum în acest an cu încrederea că vom face tot ceea ce este posibil pentru a ne putea califica la următorul turneu final”, a afirmat Burleanu .

Directorul general al Bergenbier, Mihai Voicu, a declarat la rândul său că îşi doreşte ca prima reprezentativă să reuşească două calificări la turneele finale în cei patru ani ai parteneriatului.

„Am regăsit prieteni vechi aici, pentru că suntem aproape de fotbalul românesc încă de la începuturile noastre. Suntem alături de echipa naţională, alături de care am trăit momente frumoase, începând cu ‘Generaţia de aur’ în 1998 şi încheind cu participarea la EURO 2016. Azi revenim, poate nu e cel mai bun context economic, poate nici echipa naţională nu este în cea mai bună formă, însă eu sper ca această coincidenţă să se întâmple şi să ne bucurăm împreună în cele două campanii de calificare în care vom fi împreună, Campionatul European din 2024 şi cel Mondial din 2026. Ne dorim meciuri frumoase, care să se încheie cu câte o calificare şi să putem readuce bucuria pe chipurile suporterilor. Vom fi toţi în galben, vom face totul împreună pentru România”, a menţionat Mihai Voicu.

La finalul evenimentului de la Casa Fotbalului a asistat şi selecţionerul echipei naţionale a României, Edward Iordănescu, acesta fotografiindu-se cu tricoul inscripţionat cu numele noului sponsor oficial al primei reprezentative.
AGERPRES