Universitatea Ovidius va fi digitalizată printr-un proiect de peste 28 milioane de lei prin PNRR

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) va implementa, în perioada 2023 – 2025, un proiect cu privire la digitalizarea instituţiei de învăţământ superior, în valoare de peste 28 milioane de lei, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

UOC a informat luni, printr-un comunicat de presă, că universitatea constănţeană va implementa, în următoarele 36 de luni, proiectul „EDUOC – Educaţie prin Digitalizare în Universitatea Ovidius din Constanţa”, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), din categoria Granturi pentru digitalizarea universităţilor.

„Obiectivul general al proiectului vizează digitalizarea Universităţii Ovidius din Constanţa în vederea creării competenţelor pentru profesiile digitale ale viitorului, prin mecanisme de inovare permanentă a programelor de studii universitare. Obiectivele specifice ale proiectului cuprind patru direcţii de acţiune: digitalizarea proceselor universităţii în vederea îmbunătăţirii comunicării dintre studenţi şi cadrele didactice, personal didactic auxiliar şi de cercetare şi facilitarea condiţiilor pentru lucrul în echipă în spaţiul virtual; extinderea a cinci centre şi laboratoare digitale pentru abordarea tehnologiilor avansate; crearea a şapte noi centre şi laboratoare digitale pentru abordarea tehnologiilor avansate; îmbunătăţirea competenţelor digitale ale studenţilor, a personalului didactic, didactic auxiliar şi de cercetare al UOC”, se arată în comunicat.

Managementul proiectului va fi asigurat de către specialişti din interiorul organizaţiei, desemnaţi pe criterii de competenţă, în baza experienţei câştigate în implementarea altor proiecte.

Infrastructura digitală creată prin proiect va putea fi utilizată de peste 1.400 de studenţi şi cadre didactice.

„Proiectul EDUOC – Educaţie prin Digitalizare în Universitatea Ovidius din Constanţa vizează dezvoltarea competenţelor digitale avansate generale şi specifice pentru 1443 persoane din comunitatea academică a instituţiei noastre de învăţământ superior, dintre care 1193 de studenţi şi 250 cadre didactice, personal didactic auxiliar şi cercetători, care vor utiliza infrastructura digitală creată prin proiect. În urma implementării cu succes a acestui proiect, Universitatea Ovidius din Constanţa va fi un spaţiu al performanţei şi al excelenţei academice, în care activităţile de predare-învăţare şi cercetare vor fi puternic susţinute de tehnologie”, a precizat rectorul UOC, conf univ dr Dan-Marcel Iliescu.

Proiectul menţionat, cu o valoare totală de 28.174.502,90 lei, va fi implementat în perioada 2023-2025. AGERPRES