Trafic record la Palas, în anul 2022 – 21 milioane de vizite

Trafic record la Palas, în anul 2022 – 21 milioane de vizite

 O retrospectivă a anului 2022, în ceea ce privește datele de trafic ale ansamblului mixt Palas, arată faptul că după 10 ani de la inaugurare, acesta continuă să fie, pe lângă o destinație turistică apreciată, o zonă efervescentă, care se reinventează și rămâne relevantă la nivel regional şi nu numai.

 

21 milioane vizite a înregistrat ansamblul Palas anul trecut, printre care și cetățeni din Republica Moldova, dar și din județele învecinate. Revenirea la normalitate după pandemie s-a reflectat în creşterea cu 15% a traficului raportat la 2021, şi chiar cu 8% şi faţă de 2019, ultimul an de normalitate. Semn că oamenii şi-au dorit să facă shopping fizic, să socializeze, să petreacă mai mult timp în aer liber, iar oferta de noi branduri, magazine modernizate, evenimente diverse de la Palas a ţinut pasul cu interesul publicului.

 

Record: peste 100.000 de vizite într-o singură zi

 

Complexul din centrul oraşului a atins anul trecut și un record în ceea ce privește numărul de persoane care îi trec zilnic pragul. Astfel, pe 1 iunie 2022, când s-au sărbătorit 10 ani de la inaugurare, a fost atins recordul de 104.000 vizite într-o singură zi. Odată cu Palas, Iaşul a devenit şi o destinaţie de turism de shopping, clienţii din Republica Moldova fiind uşor de reperat în special în zilele de weekend, alături de cei din judeţele învecinate.

 

În 2022, experienţa de shopping de la Palas a fost completată cu branduri noi, în vreme ce alte magazine s-au reamenajat și au implementat concepte mai primitoare, inclusiv prin extinderea suprafețelor ocupate. Printre noutăţi se numără gelateria Gioelia, Miniso – brand internațional de home & deco -, Candy Cat, locație specializată în dulciuri, clinica de chirurgie estetică Cronos Med și restaurantele Pep&Pepper și Fryday. În același timp, au avut loc 17 relocări, reconfigurări și reamenajări pentru a face loc altor branduri de renume internațional, care se vor inaugura în acest an.

 

Pe lângă numele rezonante din retail și paleta diversificată de magazine, Palas dispune și de o grădină care se întinde pe 5 hectare, care se metamorfozează în funcție de sezon și care atrage public din generații diferite. În perioada caldă a anului, aici au loc concerte în aer liber, festivaluri de modă, muzică, teatru, activități pentru copii etc.

 

2022 și-a pus amprenta și pe evenimentele organizate în aer liber la Palas, iar printre acestea numărăm: Romanian Creative Week, Catedral Music Festival, Street Festival, Festivalul de Teatru pentru Publicul Tânăr, Lumea Dinozaurilor – expoziție cu dinozauri animatronici gigant – , Caravana cu Jocuri – festival de joacă, carte și arte. Iarna, centrul parcului este acoperit de singurul patinoar din Iași, unde au loc, atât sesiuni de patinaj liber, cât și cursuri de patinaj și hochei.