Preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal nr. 4 din Iași au descoperit secretele Muzeului „Mihai Codreanu”

Astăzi, 1 februarie 2023, de Ziua Internațională a Cititului Împreună, preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal nr. 4 din Iași au descoperit secretele Muzeului „Mihai Codreanu”.
Pe parcursul vizitei ghidate interactive, cei mici au călătorit imaginar în lumea copilăriei sonetistului, au aflat despre năzdrăvăniile pe care acesta le făcea și au văzut jucăriile lui, biblioteca miniaturală, ceșcuțele de mărimea unui degetar, fluturii tropicali înrămați, scoica de dimensiuni apreciabile, pe motanul Ivu, mopșii francezi de la intrarea în Vila Sonet, telefonul din ebonită cu disc ș.a.
Copiii au recitat poezii din clasici români, au ascultat povești despre prietenie, încrederea în sine și emoții, citite de către doamnele educatoare Leaua Indira și Acătănoaie Marilena, apoi au formulat concluzii cu tâlc și au propus soluții la problemele dezvăluite din lectură.
Întâlnirea care a avut ca temă „O carte, un glas, multe urechi!” s-a încheiat cu o îmbrățișare de grup și cu promisiunea revenirii la muzeu.