„Rezilienţa niciodată nu este sută la sută realizată, acest proces începe şi se află într-un proces continuu, mereu apare ceva nou, rezilienţa este un aspect colectiv, ea trebuie să fie integrată. Dacă o ţară nu este rezilientă, acest lucru se reflectă şi asupra ţării vecine, deci suntem interdependenţi. Rezilienţa înseamnă a fi pregătit şi a răspunde rapid situaţiilor de urgenţă”, a declarat Raed Arafat, potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a DSU.
Şeful DSU a salutat cooperarea strânsă cu autorităţile moldoveneşti şi deschiderea experţilor din România, care vor oferi sprijin în Republica Moldova.
„Alături de colegii din Moldova şi echipa NATO de asistenţă consultativă pentru rezilienţă (RAST), discuţiile întâlnirii s-au concentrat în jurul importanţei edificării instituţiilor puternice şi capabile să răspundă la ameninţările cu care se confruntă Republica Moldova, dar şi modul în care expertiza reprezentanţilor NATO şi ai României vor ajuta la construirea unei rezilienţe solide şi sustenabile în zonă. Totodată, în contextul războiului Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, consolidarea rezilienţei Republicii Moldova este un aspect intens susţinut în cadrul întâlnirii de către experţii Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă de la Bucureşti”, afirmă sursa citată.
La evenimentul de deschidere a programului au participat şi secretarul de stat Vladimir Cuc, secretarul de stat al Guvernului, Adrian Băluţel, experţii civili din cadrul NATO şi reprezentanţii instituţiilor naţionale. AGERPRES