Costel Alexe: A fost semnat contractul pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru modernizarea drumurilor de legătură către Aeroportul Internațional Iași

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, precizează că a fost semnat contractul pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru modernizarea drumurilor de legătură către Aeroportul Internațional Iași.
„Este vorba despre modernizarea drumului județean DJ 282G: lim. Municipiul Iași – Aroneanu – Rediu Aldei (aproximativ 6,5 km) și realizarea drumului de legătură din DJ 282 G (Aroneanu) – Aeroportul Internațional Iași (aproximativ 3 km).
Intrăm într-o nouă etapă în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii aeroportuare care să facă cinste județului nostru și regiunii Moldovei. Structura noului terminal de la aeroport este finalizată în proporție de 100%. Montajul elementelor prefabricate ale terminalui de pasageri T4 a fost finalizat mai repede cu aproximativ o lună decât termenul prevăzut în graficul de lucrări. Astfel, avem garanția, fiind în avans cu lucrurile, că vom finaliza terminalul T4, care va fi al doilea cel mai are aeroport din România. Dar pentru a avea un aeroport modern, la standarde europene, avem nevoie și de o infrastructură care să susțină acest ritm de dezvoltare. De aceea, ne-am asumat modernizarea DJ 282G și realizarea drumului de legătură către aeroport, în total 9,5 km de drum.
Am avut această strategie încă de la momentul conturării proiectului noului terminal și am făcut toate demersurile, în paralel, pentru a construi variante alternative de acces. Printr-o colaborare strânsă între CJ, DJADP și proiectant, sunt convins că vom face o treabă foarte bună și vom putea finaliza documentațiile într-un timp cât mai scurt.
În primăvara anului viitor, când T4 va fi operațional, îmi doresc ca ieșenii să poată beneficia și de noua infrastructură rutieră,” a precizat Costel Alexe.