Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent D. Logsdon, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Oficialii au abordat situația regională în contextul arhitecturii de securitate curente.  O atenție aparte s-a acordat dinamicii curente a interacțiunii dintre Chișinău și Tiraspol, măsurile pozitive realizate de către autoritățile constituționale în raport cu locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Vicepremierul pentru reintegrare a accentuat că atât politicile de reintegrare a țării, cât și mecanismele agreate în negocieri trebuie să conducă la reglementarea pașnică și definitivă a conflictului transnistrean, cu demilitarizarea în paralel a regiunii, restabilirea controlului din partea autorităților constituționale și completarea reformelor structurale pe întreg teritoriul țării.

Referitor la amendamentele recent operate privind incriminarea separatismului în legislația Republicii Moldova, s-a accentuat că acestea nu vor afecta procesul de negocieri și persoanele de bună-credință, ci au menirea de a preveni și combate amenințările la adresa suveranității și integrității teritoriale a țării.