Cătălin Drulă: Este o ruşine să îl avem pe Lucian Bode ministru de Interne

Deputatul USR Cătălin Drulă a susţinut, luni, că este „ruşinos” că România îl are pe Lucian Bode ministru de Interne, care „şi-a făcut un doctorat fake cu conducătorul Academiei SRI”.

„Doctorul Bode vorbea mai devreme de securism, omul care îşi ameninţă colegii de partid cu dosare de la ‘Doi şi un sfert’, omul care dacă aude ‘pădure’ sare în mijlocul nopţii cu mâna la chipiu, omul care şi-a făcut un doctorat fake cu conducătorul Academiei SRI. Am fi vrut să îi spunem moţiunea ruşinii, pentru că ştiţi foarte bine că este o ruşine să îl avem pe Lucian Bode ministru de Interne şi este ruşinos şi pentru PNL şi pentru PSD să trebuiască să îl apăraţi la votul de astăzi”, a afirmat Drulă, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului de Interne.

El a amintit că USR a mai depus o moţiune simplă împotriva lui Lucian Bode în luna octombrie a anului trecut.

„Atunci vă avertizam că vom rata Schengen pe mâna lui Lucian Bode şi că este un act de patriotism să votaţi acea moţiune şi să îl demitem. Nu v-aţi găsit patriotismul şi între timp am ratat Schengen-ul, Lucian Bode a fost demonstrat plagiator, iar Mănăstire, stimaţi PNL-işti, vă ameninţă cu dosare de la ‘Doi şi un sfert’. Spunea preşedintele vostru, al PSD şi al PNL, preşedintele Iohannis, că hoţii în România s-au cocoţat la vârful statului. Aşa este. Iar el, Iohannis, patronează acest sistem. Mai spune acelaşi preşedinte că în politică şi dacă există o suspiciune de plagiat trebuie să te retragi, să faci un pas în spate. Astăzi avem vreo patru vicepreşedinţi ai Camerelor, premier, ministru de Interne cu mai mult decât suspiciuni de plagiat”, a mai afirmat Drulă.

„Domnul Bode spunea – plagiatul e un furt. Păi dacă e aşa, atunci, la vârful Ministerului de Interne avem astăzi un hoţ. Lucian, eşti disperat, te agăţi de putere, faci rău României şi asta e problema mea şi a noastră. Faci rău unei ţări pentru care luptăm şi pe care o iubim”, a menţionat Drulă. AGERPRES