DAS Iași: Serviciul comunitar de igienă corporală poate fi accesat de maximum 3 ori/săptămână de către același beneficiar

Baia Publică Municipală aflată în subordinea Direcției de Asistență Socială pune la dispoziția beneficiarilor,- persoanele adulte şi minori (doar dacă sunt însoţiţi de un adult/părinte) – cu domiciliul/reşedinţa pe raza municipiului Iaşi sau aflaţi în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi, care solicită serviciile oferite sau au o situaţie economico-socială precară, în vederea realizării igienei corporale și vestimentare, următoarele dotări: 5 duşuri pentru femei, cu vestiare aferente; 5 duşuri pentru bărbaţi, cu vestiare aferente; grupuri sanitare separate pentru femei şi bărbaţi; 2 maşini de spălat automate, cu o capacitate de minim 5 kg şi maxim 14 kg articole vestimentare uscate fiecare, care au funcţii de prespălare, dezinfecţie dacă este cazul, spălare principală, clătire şi stoarcere; 1 uscător cu o capacitate maximă de 16 kg; prosoape, produse de igienă corporală (săpun, şampon, gel de duş), produse de curăţare a vestimentaţiei (detergenţi, dezinfectanţi, aditivi), produse speciale de curaţare a spaţiilor după utilizare, care sunt asigurate în mod gratuit pentru toţi beneficiarii.
Serviciile acordate prin Baia Publică Municipală se acordă în urma evaluării socio-materiale de către serviciul de specialitate care să confirme situația vulnerabilă în care se află beneficiarul. Consumabilele puse la dispoziție beneficiarilor sunt asigurate de către Direcția de Asistență Socială. Programul de acordare a serviciilor de asistență socială este de luni până vineri, în intervalul 10⁰⁰-18⁰⁰. Serviciul comunitar de igienă corporală poate fi accesat de maximum 3 ori/săptămână de către același beneficiar. Baia Publică Municipală Iași își desfășoară activitatea în imobilul din str. Buridava nr. 14 (Punct termic nr. 14 Dacia).