Ministrul Ligia Deca s-a întâlnit cu ambasadoarea Franţei; discuţii despre extinderea reţelei de licee bilingve

Consolidarea cooperării în domeniul învăţământului bilingv, prin extinderea reţelei de licee bilingve, formarea cadrelor didactice şi de formatori au fost unele dintre temele abordate, luni, de ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi ambasadoarea Franţei, Laurence Auer.

Alte teme discutate au vizat posibilităţile de relansare a cooperării în domeniul învăţământului profesional şi tehnic, cu o mai bună implicare a operatorilor economici francezi prezenţi în România, identificarea unor soluţii concrete privind modalităţile de certificare şi de recunoaştere a competenţelor lingvistice dobândite de elevi, în acord cu recomandările europene, în urma susţinerii probelor de Bacalaureat la două limbi străine de circulaţie internaţională.

De asemenea, s-a mai discutat despre identificarea unor noi teme de interes comun în dezvoltarea cooperării în domeniul învăţământului superior, „o mai bună promovare” a filierelor universitare francofone din România, inclusiv pe portalul https://studyinromania.gov.ro/. AGERPRES