Japonia va oferi R. Moldova echipamentul necesar pentru procesul de împădurire

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA) şi-a exprimat disponibilitatea să ofere Republicii Moldova echipamente necesare pentru împădurire. Despre aceasta s-a discutat ieri, la o întrevedere moldo-niponă de la Ministerul Mediului, transmite MOLDPRES.

Ministrul de resort Iordanca-Rodica Iordanov a apreciat importanța sprijinului Japoniei pentru managementul resurselor forestiere și a spus că mizează pe cooperarea cu JICA în realizarea programului de reîmpădurire a țării, pentru a răspunde mai eficient la provocările climatice. „Pentru a crește nivelul de împădurire este necesar de identificat surse financiare, de a capacita întreprinderile silvice prin preluarea bunelor practici, de a dezvolta pepiniere”, a estimat Iordanov.

La rândul său, partea niponă a afirmat că gestionarea durabilă a resurselor forestiere și extinderea suprafeței terenurilor împădurite din Republica Moldova, până la 15%, este un angajament ambițios pe care JICA îl va susține și în continuare.

Agenţia Internaţională de Cooperare a Japoniei a fost creată în 2002 ca o instituţie administrativă independentă, pentru a contribui la dezvoltarea economică şi socială a ţărilor în proces de dezvoltare şi la extinderea cooperării internaționale a Japoniei. Până în prezent, JICA a susţinut mai multe proiecte de susţinere a ţării noastre, în domeniile social şi agroindustrial.