Președintele CJ Iași, Costel Alexe: Vom avea autostrăzi în Moldova

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, asigură că vom avea autostrăzi în Moldova.

„Proiectele autostrăzilor avansează din ce în ce mai mult, iar noi, ca autoritate locală, colaborăm foarte bine cu instituțiile centrale pentru a reduce birocrația și a menține un ritm bun de implementare.
În ultima ședință extraordinară, am votat pentru trecerea din proprietatea publică a județului Iași în proprietatea publică a statului român a unei suprafețe de 31.000 mp din tronsoanele de drum care fac parte din coridorul de expropriere pentru Autostrada Bacău – Pașcani.
Este vorba despre 13 porțiuni de drum situate în zona Pașcani și a comunelor Hălăucești și Stolniceni Prăjescu.
Tronsonul Bacău – Pașcani din Autostrada Moldovei A7 are o lungime de 77,4 kilometri. În județul Iași, A7 va tranzita comunele Mircești, Hălăucești, Mogoșești – Siret, Stolniceni – Prăjescu și municipiul Pașcani, pe o lungime de aproximativ 30 de kilometri.
Dragi prieteni, vă asigur că în ceea ce privește Consiliul Județean facem tot ce ține de competența noastră pentru a asigura bunul mers al proiectelor de infrastructură. Sunt încredințat că în 2026 vom putea circula pe autostrada A7, iar județul Iași va fi mai bine conectat la infrastructura națională.
Totodată, la sfârșitul anului trecut, am semnat certificatul de urbanism pentru elaborarea Documentației Tehnice pentru Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni, cu amplasament pe teritoriul județului Iași, de la Moțca la podul peste Prut.
Autostrada Unirii A8 va avea o lungime de 91 km pe teritoriul județului Iași și va traversa UAT-urile Pașcani, Tg. Frumos, Podu Iloaiei, Moțca, Miroslovești, Stolniceni-Prăjescu, Heleșteni, Costești, Ion Neculce, Bălțați, Erbiceni, Dumești, Lețcani, Miroslava, Rediu, Popricani, Victoria, Aroneanu, Ungheni, Golăești, Ruginoasa”, precizează Costel Alexe.