Senatorul PSD Maricel Popa îl atacă pe  liberalul Costel Alexe

Senatorul PSD Maricel Popa îl atacă pe  liberalul Costel Alexe, președintele CJ Iași, pe care îl cataloghează drept  „i𝗻𝗰𝗼𝗺𝗽𝗲𝘁𝗲𝗻𝘁, 𝗰𝗼𝗿𝘂𝗽𝘁 𝘀𝗶 𝗹𝗮𝗰𝗼𝗺,  𝘂𝗻 𝗯𝗹𝗲𝘀𝘁𝗲𝗺 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝘂𝗹 𝗜𝗮𝘀𝗶!”. Maricel Popa afirmă că sfârșitul de an 2022 și începutul de an 2023 au fost marcate, la Consiliul Județean Iași – Iași County Council, de ratarea a trei mari investiții. Nici bugetul pe anul în curs nu prevestește ceva bun pentru ieșeni.
”Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară nu a prins lista principală pentru finanțare prin PNRR. Pe parcursul anului trecut, am atras atenția, în repetate rânduri, că ce a desenat liberalul penal Costel Alexe este un proiect megalomanic, nerealist. Eșecul îi aparține în totalitate. Din păcate, și inițiativa mea legislativă privind realizarea acestui obiectiv capital pentru Moldova a fost blocată, tot de liberali, la Camera Deputaților. Noi, parlamentarii social-democrați, senatori și deputați, vom căuta soluții pentru ca acest Institut al Inimii, ce va deservi o populație de peste 5 milioane de locuitori, să devină realitate. Alte planșe, vânturate de Alexe și de gașca sa, sunt cele ale construirii unui Spital de Boli Respiratorii. Au plătit un studiu de fezabilitate, au arătat câteva schițe, însă nu au oferit răspuns la o întrebare esențială: din ce surse vor finanța această unitate spitalicească, al cărui cost total a fost estimat la 740 milioane de lei, fără TVA? Tare mă tem, și sper să nu am iarăși dreptate, că totul va rămâne la stadiul de simple vorbe-n vânt. O altă rușine națională: Consiliul Județean Iași, condus de inculpatul Costel Alexe, a obținut unul dintre cele mai mici punctaje la secțiunea din PNRR dedicată finanțării traseelor cicloturistice.Drept urmare, proiectul estimat la 87 milioane lei (fără TVA) nu a primit finanțare europeană. Halal management, Costel Alexe! Mincinos notoriu, Costel Alexe s-a lăudat zile în șir că bugetul Consiliului Județean e cel mai mare din ultimii ani. Creșterea e firească, naturală, n-are Alexe absolut niciun merit. Ba mai mult, Alexe este vinovat că doar 24% din acest buget se duce pe investiții, adică pe dezvoltare. Aici se vede mâna unui președinte adevărat: cum reușește să aloce cât mai mulți bani (din sursă locală, guvernamentală sau fonduri UE nerambursabile) pentru a crește nivelul de trai al ieșenilor. Aceasta este adevărata miză. Ce face Alexe intră la capitolul declarații politicianiste, lozinci de adormit electoratul.
Și, ca și cum toate acestea n-ar fi de-ajuns, Costel Alexe șterpelește și se laudă public cu demersurile PSD. Nu mai amintesc de investițiile în Sănătate, Cultură, Educație și Infrastructură pe care i le-am lăsat în implementare. Ultima trăsnaie a lui Alexe a fost să se dea mare cu o investiție la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași despre care nici măcar n-avea habar cu câteva zile în urmă. Împreună cu excepționalul medic Sidonia Susanu am fost la profesorul Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, pentru a-i vorbi despre necesitatea realizării unui nou bloc operator pentru micro-chirurgie plastică dotat cu echipamente de ultimă generație. Acesta va fi extrem de important pentru intervenții la copiii care au suferit accidente grave. În urma discuțiilor cu ministru, a reieșit că acest bloc operator va fi pus pe lista de priorități. Nu mică mi-a fost mirare când, la câteva zile distanță, l-am auzit pe Alexe vorbind despre acesta ca despre un proiect personal al său. Fără pic de rușine și-a însușit munca altora.𝗔𝗰𝗲𝘀𝘁𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗖𝗼𝘀𝘁𝗲𝗹 𝗔𝗹𝗲𝘅𝗲: 𝘂𝗻 𝗰𝗮𝗯𝗼𝘁𝗶𝗻 𝗳𝗮𝗿𝗮 𝗽𝗲𝗿𝗲𝗰𝗵𝗲, 𝗰𝗼𝗰𝗼𝘁𝗮𝘁 𝗶𝗻 𝗳𝗿𝘂𝗻𝘁𝗲𝗮 𝗰𝗲𝗹𝘂𝗶 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝗮𝗿𝗲 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁 𝗱𝗶𝗻 𝘁𝗮𝗿𝗮,”scrie senatorul PSD, într-o postare pe facebook.