Deputatul Alexandru Muraru avut o întâlnire la Washington cu senatoarea Tammy Duckworth, veteran al războiului din Irak

Deputatul Alexandru Muraru, președintele PNL Iasi a avut o întâlnire la Washington cu senatoarea Tammy Duckworth, veteran al războiului din Irak și fost pilot de elicopter al armatei SUA,”Am avut o întâlnire la Washington cu senatoarea Tammy Duckworth, veteran al războiului din Irak și fost pilot de elicopter al armatei SUA.
Tammy Duckworth are o poveste de viață care inspiră și astăzi militarii din teatrele de război care luptă pentru democrație. În 2004, când elicopterul ei Black Hawk a fost lovit de o rachetă trasă de insurgenții irakieni, ea și-a pierdut ambele picioare și o parte din mobilitatea brațului drept. În ciuda rănilor, ea a primit permisiunea medicală pentru a continua să servească în Garda Națională a Armatei Illinois pentru încă zece ani, până când s-a retras din funcția de locotenent colonel în 2014.
În 2012, Duckworth a fost aleasă în Camera Reprezentanților SUA, unde a îndeplinit două mandate. A fost prima femeie de origine thailandeză aleasă în Congresul american, prima femeie cu dizabilități aleasă în Congres și prima femeie cu dublă amputare din Senat.
În cadrul întâlnirii, am discutat despre invazia rusă în Ucraina și lupta militarilor ucraineni pentru democrație, drepturi și libertăți dar și cum putem întări flancul Estic și dezvolta o strategie pentru Marea Neagră, în contextul amenințărilor din regiune,” informează Alexandru Muraru.