Costel Alexe (PNL): Întărim legătură cu Republica Moldova prin proiecte concrete

Costel Alexe (PNL), președintele Consiliuliui Județean iași informează că a organizat un workshop pentru proiecte transfrontaliere, la care au participat peste 60 de specialiști din Republica Moldova.
„Colegii de la Consiliul Județean, specialiștii ADR Nord-Est, BCRT, Apavital, au prezentat oportunitățile ce pot fi valorificate, printre care Programul Interreg VI-a Next România-Republica Moldova 2021-2027, varianta în limba română, s-a discutat despre prioritățile programului și posibile proiecte.
Un aspect important a fost discutarea despre provocările și oportunitățile oferite de finanțările europene nerambursabile cu specialiștii din cadrul Direcției de Proiecte și Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Județean Iași.
În perioada următoare vor avea loc instruiri organizate de către Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră, iar Consiliul Județean Iași va informa partenerii din Republica Moldova despre acestea pentru a putea fi pregătite la timp proiectele care vor fi depuse pentru accesarea fondurilor din exercițiul financiar 2021-2027.
Întărim legătură cu Republica Moldova prin proiecte concrete”, precizează Costel Alexe.