Moment de reculegere în Parlamentul European pentru victimele cutremurului din Turcia şi Siria

Strasbourg – Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: Eurodeputaţii au ţinut luni un moment de reculegere în memoria victimelor cutremurului devastator de săptămâna trecută din Turcia şi Siria, în deschiderea sesiunii plenare a Parlamentului European (PE) la Strasbourg.

„Săptămâna trecută, o serie devastatoare de cutremure a lovit Turcia şi Siria, producând distrugeri inimaginabile. Zeci de mii de persoane au murit, alte câteva mii au fost rănite sau se află încă sub dărâmături. Europa este alături de oamenii din Turcia şi Siria”, a declarat preşedinta PE, Roberta Metsola, care a reamintit că UE a activat Mecanismul de Protecţie Civilă şi a trimis şi continuă să trimită ajutor.

„Gândurile noastre sunt alături de familiile celor decedaţi, răniţi şi aflaţi sub dărâmături şi alături de echipele de intervenţie care lucrează contra timp zi şi noapte pentru a salva vieţi”, a spus Metsola, înainte de a cere ca eurodeputaţii să ţină un moment de reculegere în memoria victimelor.

La rândul său, prezent în PE, comisarul european pentru managementul crizelor, Janez Lenarcic, a transmis condoleanţe cetăţenilor din cele două ţări care au pierdut rude şi apropiaţi în cutremur.

„Gândurile noastre sunt alături de cei care i-au pierdut pe cei dragi şi de răniţi, dar şi alături de echipele de intervenţie”, a adăugat el.AGERPRES