Ambasadorul României în Siria: Un nou transport cu 10 tone de materiale umanitare a ajuns în Beirut, din România

Un nou transport cu materiale umanitare destinate populaţiei din Siria care a fost afectată de cutremur a sosit joi din România în Beirut, Liban, a declarat pentru AGERPRES ambasadorul României în Siria, Dan Sandovici.

Potrivit diplomatului, transportul conţine 10 tone de articole menite să ajute populaţia afectată de cutremurul din 6 februarie, anume corturi, paturi, saltele, îmbrăcăminte de iarnă, ghete, mănuşi, lapte praf, conserve de legume.

Această încărcătură, alături de cele două din zilele anterioare, detaliază Sandovici, va fi transportată la Damasc, de unde va fi preluată de World Food Programme şi de alte organizaţii din domeniul asistenţei umanitare, pentru a fi distribuită populaţiei din nordul Siriei.

În acelaşi timp, un alt avion asigurat de MapN a efectuat o cursă la Gaziantep, în Turcia, cu materiale umanitare de acelaşi tip, destinate populaţiei din nord-vestul Siriei, aminteşte ambasadorul României.

Joi dimineaţă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, pe Twitter, că în total 43 de tone de ajutoare umanitare trimise din România sunt destinate populaţiei afectate de cutremurul din Siria.

„România este solidară cu victimele şi cu persoanele afectate grav de cutremurul din Siria, trimiţând ajutorul umanitar de care este atât de mare nevoie, prin intermediul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene (UCPN). Două transporturi aeriene au sosit deja în hub-urile umanitare din Beirut, respectiv Gaziantep şi urmează să fie efectuate încă patru asemenea transporturi, în total fiind 43 de tone de produse destinate asistenţei umanitare”, a informat MAE, pe platforma online. AGERPRES