La Chișinău a fost lansat un proiect de promovare a ocupării forței de muncă

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Organizația Internațională a Muncii (ILO) și Secretariatul de Stat Elvețian pentru Afaceri Economice (SECO) au lansat astăzi proiectul „Ocuparea forței de muncă incluzivă și productivă în Moldova”, care va fi implementat cu asistența financiară a Confederației Elvețiene, transmite MOLDPRES.

La evenimentul de lansare a proiectului a participat Gilbert F. Houngbo, director general al ILO, aflat în vizită oficială la Chișinău, și Heinz Koller, director regional al ILO pentru Europa și Asia Centrală. SECO a fost reprezentat de o delegație elvețiană condusă de Boris Zürcher, șeful Direcției Muncii.

Proiectul are drept scop promovarea ocupării forței de muncă, în special în rândul populației vulnerabile, inclusiv tinerii, femeile și în comunitățile rurale.

Totodată, programul ILO privind munca decentă 2021-2024 se axează pe siguranța la locul de muncă și îmbunătățirea dialogului social. Astfel, ILO va sprijini parteneriatele locale de ocupare (LEP), care creează locuri de muncă la nivel local, precum și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și birourile sale teritoriale pentru a îmbunătăți guvernarea pieței muncii.

Pentru realizarea acestor măsuri, Guvernul Elveției a alocat un buget de 2,1 milioane de dolari SUA, completat de contribuțiile ILO în aceeași sumă.