Provocările la nivel european – pe agenda discuţiilor preşedinţilor Camerei Deputaţilor din România şi Italia

Provocările la nivel european au constituit una dintre temele principale de pe agenda discuţiilor de joi între preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi omologul său italian, Lorenzo Fontana.

„Am discutat astăzi cu omologul meu italian, Lorenzo Fontana, despre provocările la nivel european pe care doar împreună le putem depăşi. Fie că vorbim de impactul inflaţiei asupra veniturilor oamenilor, fie că vorbim de situaţia economică complicată de războiul din Ucraina, soluţiile trebuie să se concentreze pe echilibrarea economiilor naţionale”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Potrivit acestuia, Italia rămâne pentru România un important partener comercial şi o sursă majoră de investiţii care generează locuri de muncă pentru români.

„În cadrul întrevederii, i-am mulţumit preşedintelui Camerei Deputaţilor a Italiei pentru sprijinul constant demonstrat de Italia pentru primirea României în Spaţiul Schengen, dar şi pentru avansarea procesului de aderare la OCDE”, a transmis Marcel Ciolacu.

Joi a avut loc, la Roma, o reuniune a delegaţiilor română şi italiană, condusă de preşedinţii Camerei Deputaţilor din România şi Italia, Marcel Ciolacu şi Lorenzo Fontana. AGERPRES