PSD Iași : Bârnova are nevoie de o administrație cinstită și competentă!

Social-democrații ieșeni au organizat , la Bârnova, o conferință de presă la care au participat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași, deputatul Silviu Macovei și președintele PSDBârnova George Tincu.
Principala temă abordată a fost cea care îl are în prim-plan pe 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗻𝗲𝗹𝗶𝘀𝘁 𝗠𝗶𝗵𝗮𝗶 𝗕𝗮𝗹𝗮𝗻, asupra căruia planează o serie de suspiciuni cu privire la retrocedări și puneri în posesie de terenuri care au fost realizate doar după ce cetățenii au cedat o parte din aceste suprafețe către edil. 𝗦𝗶𝘀𝘁𝗲𝗺𝘂𝗹 𝗺𝗮𝗳𝗶𝗼𝘁 pus la cale de primarul Mihai Bălan a fost conceput printr-o încrengătură de relații între rude și apropiați ai acestuia din Primărie.
📌 George Tincu, președintele PSD Bârnova 𝗶-𝗮 𝘀𝗼𝗹𝗶𝗰𝗶𝘁𝗮𝘁 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶 𝘀𝗮 𝗼𝗳𝗲𝗿𝗲 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗲𝘅𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮𝘁𝗶𝗶 𝗰𝘂 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗿𝗲 𝗹𝗮 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹 𝗰𝗿𝗲𝗮𝘁 𝘀𝗶 𝘀𝗮 𝗿𝗲𝗻𝘂𝗻𝘁𝗲 𝗹𝗮 𝗳𝘂𝗻𝗰𝘁𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿 𝗱𝗮𝗰𝗮 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘀𝘂𝘀𝗽𝗶𝗰𝗶𝘂𝗻𝗶 𝘀𝗲 𝘃𝗼𝗿 𝗮𝗱𝗲𝘃𝗲𝗿𝗶: „Primarul Mihai Bălan trebuie să clarifice public imediat aceste acuzații apărute în presă și să demisioneze de îndată din fruntea Comisiei de Fond Funciar. În situația în care aceste suspiciuni se vor confirma atunci actualul primar trebuie să demisioneze și de la Primărie și să lase locul unor oameni cinstiți și competenți.”
📌 Senatorul Maricel Popa, șeful social-democraților ieșeni a sancționat dur modul în care Mihai Bălan a înțeles să administreze comunitatea în ultimii aproape 3 ani și a anunțat că 𝗣𝗦𝗗 𝗜𝗮𝘀𝗶 𝘃𝗮 𝗳𝗮𝗰𝗲 𝗼 𝗽𝗹𝗮𝗻𝗴𝗲𝗿𝗲 𝗰𝗮𝘁𝗿𝗲 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝘁𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮 𝘃𝗲𝗱𝗲𝗮 𝗱𝗮𝗰𝗮 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗿𝗲𝗹𝗮𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗲𝘀𝗮 𝘀𝗲 𝗰𝗼𝗻𝗳𝗶𝗿𝗺𝗮: „Relatările presei ieșene denotă fapte halucinante. Un edil din județul Iași condiționează efectiv oamenii la retrocedarea unor terenuri care le aparțin de drept. Mihai Bălan a pus la punct un adevărat sistem mafiot în Primăria Bârnova. Aceste lucruri trebuie să înceteze. Sincer vă spun, îmi pare rău că am fost colegi. Din păcate a învățat alături de Costel Alexe să șmenuiască și să mintă oamenii. Totul este făcut premeditat pentru sporirea averilor familiei și a grupurilor de interese. Nimic pentru bârnoveni. Vom face demersurile necesare pentru ca instituțiile abilitate să verifice aceste situații, iar acest personaj să nu mai aibă nimic de a face cu administrația.
Creștem un tânăr corect, cu reale calități de administrator, cu dorință de a se afirma și de a realiza proiecte pentru comunitatea pe care o reprezintă. Sper ca în cel mai scurt timp oamenii să înțeleagă că viitorul comunității lor nu mai este alături de un primar care nu și-a dorit decât să păcălească oamenii. Am încredere că George Tincu va deveni alternativa de care bârnovenii au nevoie la guvernarea locală.”
📌 La rândul său, deputatul Silviu Macovei, membru al Comisiei pentru controlul activității  SRI, a declarat că este 𝗱𝗲𝘇𝗮𝗺𝗮𝗴𝗶𝘁 𝗱𝗲 𝗹𝘂𝗰𝗿𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗲 𝗽𝗲𝘁𝗿𝗲𝗰 𝗹𝗮 𝗕𝗮𝗿𝗻𝗼𝘃𝗮 𝘀𝗶 𝘀𝗽𝗲𝗿𝗮 𝗰𝗮 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗲𝗮 𝘀𝗮 𝗻𝘂 𝗮𝗳𝗲𝗰𝘁𝗲𝘇𝗲 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗶 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝘁𝗶𝗶: „Aceste situații trebuie oprite de la început. Rolul nostru, al politicienilor, este de a sesiza autoritățile competente atunci când se comit astfel de abuzuri. Pentru că aici nu vorbim doar de lucruri imorale, ci chiar de acțiuni ilegale. Un astfel de om nu mai poate să conducă o comunitate care se vrea europeană și este situată în zona metropolitană la numai câțiva kilometri de Iași. Bârnova are nevoie să atragă fonduri și proiecte europene, nu să stagneze din cauza incompetenței și feriseismului lui Mihai Bălan. Sunt atât de mult investiții de făcut încât un administrator ar trebui permanent să fie când pe teren, când la București, când la birou să pregătească documentațiile. Aici nu se întâmplă așa.”