Meteorologii au anunţat o săptămână cu vreme instabilă

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Ultima decadă din luna curentă va fi caracterizată de vreme variabilă, fără precipitaţii semnificative, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Potrivit meteorologilor, marți, 21 februarie, se vor menține valori termice până la 13 grade cu plus, ziua, şi până la 3 grade de căldură, noaptea. În nord, sunt posibile îngheţuri nocturne, izolat ploi slabe. De miercuri, vremea se va răci, ajungând până la 6 grade de căldură, ziua, şi minus 2 grade, noaptea.

În weekend, temperaturile generoase revin, iar termometrele vor indica maxime de 15 grade Celsius.

Meteorologia populară afirmă că în februarie noaptea îngheață pământul, iar ziua se dezgheață, fiind o lună destul de ciudată: geruri ca gerul Bobotezei şi căldură ca în martie-aprilie. Este luna când gospodarii satelor încep pregătirile pentru muncile câmpului, lucrul în livezi, gunoitul câmpului, altoitul pomilor, răsăditul semințelor şi altele. Superstițiile lunii sunt legate de prevestirile de timp: dacă va cânta bufnița, e semn de primăvară timpurie; dacă Faur este urât, luna mai va fi frumoasă; dacă nu e vifor în februarie, viforul vine la Paști.